Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaalea glögi

Mausteiden huumaava tuoksu kuuluu talven suureen juhlaan. Lasissa höyryävä vaalea glögi tehdään omenamehusta, valkoviinistä ja terästetään kevyesti punssilla. Appelsiinin kuori tuo vaaleaan glögiin hapokkaan maun.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Vaalea glögi:

  • 1 l omena- tai päärynämehua
  • 2 rkl kardemummaa
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • appelsiinin kuivattu kuori
  • 1 l valkoviiniä
  • 5 dl punssia

Valmistusohje

 

1. Keitä mausteita mehussa noin 20 minuuttia.

2. Siivilöi mausteet pois ja lisää alkoholit.

3. Kuumenna glögi, älä keitä.

Vinkki: Luomuappelsiinin tai -sitruunan kuoria voi kuivata 100-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat rapeita.

Katso myös: Glögi lämmittää – katso parhaat glögireseptit

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Helppo glögi valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaalea glögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.