
Vaalea glögi
Mausteiden huumaava tuoksu kuuluu talven suureen juhlaan. Lasissa höyryävä vaalea glögi tehdään omenamehusta, valkoviinistä ja terästetään kevyesti punssilla. Appelsiinin kuori tuo vaaleaan glögiin hapokkaan maun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vaalea glögi:
- 1 l omena- tai päärynämehua
- 2 rkl kardemummaa
- 2 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- appelsiinin kuivattu kuori
- 1 l valkoviiniä
- 5 dl punssia
Valmistusohje
1. Keitä mausteita mehussa noin 20 minuuttia.
2. Siivilöi mausteet pois ja lisää alkoholit.
3. Kuumenna glögi, älä keitä.
Vinkki: Luomuappelsiinin tai -sitruunan kuoria voi kuivata 100-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat rapeita.
Katso myös: Glögi lämmittää – katso parhaat glögireseptit
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Helppo glögi valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaalea glögi