Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaalea juuresmuusi

Vaalea juuresmuusi on aromikas vaihtoehto perinteiselle perunamuusille. Juuriselleri ja palsternakka antavat juuresmuusille roppakaupalla makua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juuresmuusi:

  • 400 g mukulaselleriä
  • 200 g jauhoista perunaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 3 rkl voita
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • keitinlientä
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Vaalea juuresmuusi tehdään helposti näin:

1. Paloittele selleri ja kuori palat. Pilko pienemmiksi paloiksi. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuori ja paloittele palsternakka. Nosta juurekset kiehuvaan, suolalla maustettuun vähäiseen vesimäärään. Keitä juurekset täysin kypsiksi.

2. Valuta ja säästä keitinliemi. Survo juurekset voin kanssa tai käytä sähkövatkainta. Lisää kuuma maito ja ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi. Vatkaa juuresmuusi kuohkeaksi.

Lue myös: Yrtti-sellerisipsit

Lue myös Anna.fi/ruoka:  Pekoni-possua ja paahdettua perunamuusia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaalea juuresmuusi

Kasvista huiviin

Näyttää mukavalta syksyruoalta, kun nyt juuri saa hyviä sellereitä ja palsternakkoja kaupasta. Hyvää perunaa torilta. Sydänliitollakin on 29.9.2019 valtakunnallisen sydänpäivän teema kasvisruoka.

Vastaa käyttäjälle Kasvista huiviinPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.