Vaalea juuresmuusi
Vaalea juuresmuusi on aromikas vaihtoehto perinteiselle perunamuusille. Juuriselleri ja palsternakka antavat juuresmuusille roppakaupalla makua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Juuresmuusi:
- 400 g mukulaselleriä
- 200 g jauhoista perunaa
- 200 g palsternakkaa
- 3 rkl voita
- 1 dl kuumaa maitoa
- keitinlientä
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Vaalea juuresmuusi tehdään helposti näin:
1. Paloittele selleri ja kuori palat. Pilko pienemmiksi paloiksi. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuori ja paloittele palsternakka. Nosta juurekset kiehuvaan, suolalla maustettuun vähäiseen vesimäärään. Keitä juurekset täysin kypsiksi.
2. Valuta ja säästä keitinliemi. Survo juurekset voin kanssa tai käytä sähkövatkainta. Lisää kuuma maito ja ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi. Vatkaa juuresmuusi kuohkeaksi.
Lue myös: Yrtti-sellerisipsit
Lue myös Anna.fi/ruoka: Pekoni-possua ja paahdettua perunamuusia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaalea juuresmuusi
Näyttää mukavalta syksyruoalta, kun nyt juuri saa hyviä sellereitä ja palsternakkoja kaupasta. Hyvää perunaa torilta. Sydänliitollakin on 29.9.2019 valtakunnallisen sydänpäivän teema kasvisruoka.