Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Terästetty omenaglögi

Glögi on joulun klassikkojuoma. Kokeilisitko vaihteeksi omenaista versiota. Mausteinen omenaglögi terästetään liköörillä. Mehupohjaa kannattaa tehdä kerralla suurempikin annos. Ohjeen mukaan valmistettuna mehupohjasta tulee 12 annosta. Voit korvata alkoholit vastaavilla tuotteilla. Syötävää glitteriä löydät leivontakaupoista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Omenaglögin mehupohja:

  • 2 l omenamehua (esim. Tropicana cloudy apple)
  • 3 tähtianista
  • 10 kokonaista kardemummansiementä
  • 5 kanelitankoa
  • 20 kokonaista mustapippuria

Yhteen annokseen:

  • 2 cl Martini Ambroto
  • 2 cl Dom likööriä (vaalea vermutti)

Päälle:

  • 2 dl kuohukermaa
  • jauhettua kanelia
  • syötävää glitteriä

Valmistusohje

1. Teen ensin mehupohja. Kuumenna kattilassa kolme tähtianista, kymmenen kokonaista kardemummaa, viisi kanelitankoaja 20 kokonaista mustapippuria. Lisää kaksi litraa omenamehua ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Siivilöi mausteet pois, mehupohja on valmis.

2. Vaahdota kaksi desilitraa kuohukermaa löysäksi ja mausta jauhetulla kanelilla oman maun mukaan.

3. Kaada lasiin kaksi senttilitraa Martini Ambratoa ja kaksi settilitraa Dom-likööriä. Lisää kuuma omenamehu päälle, sen jälkeen kerros kanelikermavaahtoa ja päälle syötävää glitteriä. Nauti Hotline bling – terästetty omenaglögi heti.

Katso myös: Höyryävä glögi tuo joulumielen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Terästetty omenaglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.