Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaalea piparitaikina

Vaalea piparitaikina on yhtä helppotekoinen kuin perinteinenkin. Vaaleammasta piparitaikinasta valmistuvat niin herkkupiparkakut kuin näyttävät joulun koristeetkin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Vaalea piparitaikina

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Vaalea piparitaikina leivotaan helposti näin:

1. Nosta kattilaan 200 grammaa paloiteltua voita, kaksi desilitraa sokeria, yksi desilitra vaaleaa siirappia ja yksi desilitra kuohukermaa. Kuumenna ja kiehauta aineksia, kunnes voi sulaa. Nosta syrjään liedeltä. Lisää kaksi teelusikallista kanelia, yksi teelusikallinen jauhettua neilikkaa, yksi teelusikallinen jauhettua inkivääriä, yksi teelusikallinen jauhettua pomeranssinkuorta sekä puoli teelusikallista jauhettua kardemummaa ja anna jäähtyä. Lisää kattilaan seitsemän desilitraa vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Sekoita taikinaksi.

2. Kääri vaalea piparitaikina kelmuun ja anna levätä kylmässä yön yli.

3. Pehmennä taikinaa hetken jauhotetulla pöydällä ja kauli ohueksi levyksi. Painele muotilla piparkakkuja ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa 6–10 minuuttia, koosta riippuen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Manteli-inkivääripiparit

Lue myös Anna.fi: Blondipiparit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaalea piparitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.