Mausteliemessä haudutetut päärynät ja kardemummakastike Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaaleat glögipäärynät

Haudutetut päärynät ovat joulupöydän klassikkojälkiruoka, joka hurmaa kauneudellaan joka kerta. Kardemumma antaa suklaakastikkeelle jännittävän jouluisen maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Vaaleat glögipäärynät

  • 4 kokonaista päärynää
  • 1 l vettä
  • 3 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 1 halkaistu vaniljatanko

Kardemummakastike

  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • ½ tl jauhettua kardemummaa

Valmistusohje

Vaaleat glögipäärynät valmistuvat helposti näin:

1. Mittaa yksi litra vettä, kolme desilitraa sokeria, yhden sitruunan mehu, yksi kanelitanko, yksi tähtianis sekä yksi halkaistu vaniljatanko kattilaan ja kiehauta ne.

2. Kuori neljä päärynää ja lisää ne liemeen. Säädä lämpötila niin, että liemi ei kiehu, mutta pysyy lämpimänä. Peitä kattila leivinpaperilla ja hauduta päärynöitä 15 minuuttia.

3. Jäähdytä glögipäärynät liemessä kahdesta kolmeen tuntiin tai seuraavaan päivään. Säilytä vaaleat glögipäärynät yön yli kylmässä.

4. Kuumenna yksi desilitra kuohukermaa kiehuvaksi kattilassa. Paloittele 100 grammaa suklaata pieneksi, sekoita kerman joukkoon ja anna sulaa. Mausta puolikkaalla teelusikallisella kardemummaa.

5 Tarjoa kardemummakastike glögipäärynöiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Lue myös: Hedelmäsalaatit piristävät talven keskellä – 5 ihanaa ohjetta

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Päärynät Amaronessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaaleat glögipäärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.