Reseptit
yli 60 min
50

Vaaleat piparit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl sokeria
1 dl kermaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Vaaleat piparit leivotaan perinteisten piparien tapaan ja piparien tuoksukin on tutun jouluinen. Ohjeella leivot noin 50 piparia.

1. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos.

2. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita piparitaikina hyvin ja anna levähtää seuraavaan päivään.

3. Anna piparitaikinan hieman lämmetä huoneenlämmössä ja kauli jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota muotilla piparkakkuja, lado pellille ja paista pipareita koosta riippuen 6-10 minuuttia. Jäähdytä vaaleat piparit ritilällä tai muulla tasaisella alustalla.

Kokeile myös muita maukkaita piparireseptejä:
Piparit
Keliaakikon piparit
Laktoosittomat piparit
Ruoka.fi: Ruis-kanelipiparit

Keskustelu

Hei!
Onkohan vaal. piparien ohjeesta jäänyt vahingossa puuttumaan kananmunat? Pipareista tuli pelkkiä rasvapipareita, rasvajälki jää lautaselle ikävästi. en ollut makuunkaan oikein tyyytyväinen!

Kommentoi juttua: Vaaleat piparit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X