Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaaleat piparit

Vaaleat piparit leivotaan perinteisten piparien tapaan ja piparien tuoksukin on tutun jouluinen. Tällä vaaleiden piparien reseptillä leivot noin 50 piparia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Vaaleat piparit

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Vaaleat piparit leivotaan näin:

1. Sulata voi kattilassa. Lisää sulaneen voin joukkoon sokeri ja siirappi. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos.

2. Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa keskenään. Lisää sulaneeseen voi-sokeriseokseen kerma ja kuivat aineet. Sekoita piparitaikina hyvin ja anna sen  levähtää seuraavaan päivään jääkaapissa.

3. Anna piparitaikinan hieman lämmetä huoneenlämmössä ja kauli  taikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota muotilla piparkakkuja, lado pellille ja paista pipareita koosta riippuen 6-10 minuuttia. Jäähdytä vaaleat piparit ritilällä tai muulla tasaisella alustalla.

Kokeile myös muita maukkaita piparireseptejä: Piparit Keliaakikon piparit Laktoosittomat piparit

Lue myös Anna.fi: Näin teet ruis-kanelipiparit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaaleat piparit

Rauni

Hei!
Onkohan vaal. piparien ohjeesta jäänyt vahingossa puuttumaan kananmunat? Pipareista tuli pelkkiä rasvapipareita, rasvajälki jää lautaselle ikävästi. en ollut makuunkaan oikein tyyytyväinen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.