Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Vadelma-juustokakku

Vadelma-juustokakku marmoroidaan pinnalta juhlavaksi ja koristellaan tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla. Vadelma-juustokakun valmistusaikaan kannattaa vielä lisätä jäähdytys ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vadelma-juustokakun pohja:

1/2 pkt (à 400 g) digestivekeksejä
75 g voita
1 1/2 rkl sokeria
1 dl vadelmia

Vadelma-juustokakun täyte:

2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
4 kananmunaa
2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria

Marmoripinta:

2 dl vadelmia
2 rkl sokeria

Vadelma-juustokakun päälle:

tuoreita vadelmia
syötäviä kukkia
valkosuklaa-lakukarkkeja

Valmistusohje

1. Vadelma-juustokakku tehdään näin: Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulanut voi ja sokeri. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (24 cm). Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Levitä pohjalle vadelmat.

2. Vatkaa tuorejuusto käsivatkaimella pehmeäksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma, munat, sitruunamehu ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

3. Tee kakulle marmoripinta. Laita kattilaan vadelmat ja sokeri. Anna vadelmien kiehua noin 5 minuuttia niin, että ne rikkoutuvat ja sokeri sulaa. Siivilöi ja painele vadelmia niin, että saat kaiken liemen talteen.

4. Kaada tuorejuustotäyte pohjan päälle. Lusikoi vadelmasosetta sinne tänne kakun pintaa, vedä esimerkiksi veitsellä tai grillitikulla pyöreitä marmorikuvioita.

5. Paista vadelma-juustokakku 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi.

6. Koristele vadelma-juustokakku tuoreilla vadelmilla, syötävillä kukilla ja karkeilla.

Katso myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

Lisää reseptejä:

Aprikoosijuustokakku
Suklainen juustokakku
Sitruunajuustokakku
Ruoka.fi: Amerikkalainen juustokakku

Keskustelu

hyvä resepti, kakku oli tykätty! tein gluteenittomana ja laktoosittomana (kekseinä gton digestive). vadelmamarmorointi on turha, jos päälle laittaa joka tapauksessa marjoja. paistoa kannattaa seurata ja laittaa folio tai leivinpaperi suojaksi jos meinaa tummua liikaa.

Kommentoi juttua: Vadelma-juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X