Vadelma-marmeladit
Juhla-aterian suussasulavaksi päätökseksi riittää pieni herkkupala. Suloiset marmeladit ovat myös ihania lahjoja. Marmeladeja voi valmistaa monenlaisista marja- ja hedelmässoseista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vadelma-marmeladit:
- 2 rkl agar agar -hiutaleita
- 1.5 dl vettä
- 500 g pakastemarjoja, kuten vadelmia, punaherukoita
- 3 dl sokeria
Pinnalle
- erikoishienoa kidesokeria
Valmistusohje
1. Nosta agar agar -hiutaleet likoamaan desiin vettä 10 minuutiksi. Nosta marjat ja puoli desiä vettä kattilaan ja keitä, kunnes marjat hieman hajoavat. Paineleja valuta marjaseos siivilän läpi niin, että saat paksuhkoa mehua. Mehua pitäisi olla noin 5 dl. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
2. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan,ja kiehauta. Valuta agarliemi kiehuvaannesteeseen samallasekoittaen. Keitä 30 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto.
3. Vuoraa noin 16 x 16 cm:n kokoinen astia kelmulla. Kaadamarmeladiliemi astiaan ja hyydytähuoneenlämmössä.
4. Leikkaa hyytynyt marmeladilevy kuutioiksi ja anna palojen kuivahtaa hetki. Pyörittele palat sokerissa.
Katso myös: Joulukarkit sopivat lahjaksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelma-marmeladit