
Vadelma-valkosuklaaskonssit
Olisiko vadelma-valkosuklaaskonssit tämän kesän leppoisien loma-aamujen tai brunssipöydän hitti? Skonssit ovat leipaisijan unelma, sillä ne eivät vaadi paljoa taitoa, mutta vievät silti kielen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vadelma-valkosuklaaskonssit:
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 100 g voita
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 1 kananmuna
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl pakastevadelmia
VOITELUUN
- 1 dl maitoa
PINNALLE
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää kylmä voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää taikinan joukkoon rahka ja kanamuna, sekoita tasaiseksi. Leikkaa valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.
2. Nosta taikina jauhotetulle alustalle. Ripottele päälle valkosuklaarouhe ja jäiset vadelmat. Kääntele taikina kevyesti tasaiseksi ja painele muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Painele pyöreällä muotilla, esimerkiksi lasilla pyörylöitä. (6 cm). Nosta skonssit leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele pinnat maidolla.
3. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sirottele pintaan koristeeksi tomusokeria.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelma-valkosuklaaskonssit