Vadelmablondiet
Vadelmablondiet ovat sukua tummasta suklaasta leivotuille brownieille. Tahmean valkosuklaisen piirakan voi tehdä yhtä hyvin vadelmista tai mustikoista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vadelmablondiet
- 150 g voita
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- ½ prk (à 250 g) mascarponejuustoa
- 200 g vadelmia
Valmistusohje
Vadelmablondiet leivotaan helposti näin:
- Sulata 150 grammaa voita hitaasti kattilassa ja anna sen ruskistua varovasti. Se on valmista, kun tuoksussa on aistittavissa pähkinäisiä aromeja ja väri on kullan ruskea. Jäähdytä vähän.
- Raasta 200 grammaa valkosuklaata jäähtyneen, mutta vielä lämpimän ja sulan voin joukkoon. Sekoita hyvin.
- Sekoita kulhossa puuhaarukalla voi-suklaaseos, kaksi deslitraa sokeria, yksi teelusikallinen vaniljasokeria, kolme kananmunaa, kaksi ja puoli deslitraa vehnäjauhoja sekä yksi desilitra mantelijauhoja.
- Vuokraa lasagnevuoan tyylinen reunallinen uunivuoka (15 cm x 32 cm) leivinpaperilla.
- Kaada taikina vuokaan. Lusikoi puoli purkkia eli 125 grammaa mascarponejuustoa nokareina taikinan päälle. Ripottele päälle 200 grammaa vadelmia.
- Paista vadelmablondiet 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin. Piiras on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.
Lue myös: 10 vastustamatonta reseptiä: Vadelma on kuitupitoinen herkkumarja
Lue myös Anna.fi: 5 x vadelma – helpot ja herkulliset reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmablondiet
Kotiliesi lehdessä jauhojen määrä virheellinen ja myös tämän teko-ohjeessakin mainitaan vain puoli desiä vehnäjauhoja.
No harmi ,koska piirakka uunissa ja ei kypsy….
Hei Mervi, kiitos tarkkasilmäisyydestä! Korjasin valmistusohjeeseen, että vehnäjauhoja todella tarvitaan kaksi ja puoli desiä. Lehteen on valitettavasti päässyt painovirhe, suuret pahoittelut siitä!