Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Vadelmainen suklaakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

täyte:

300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

kuorrutus:

2.5 dl maitoa (rasvatonta)
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1 dl sokeria
2 rkl ohrakasta
100 g maitorahkaa (rasvaa kork. 0,5%)
80 g maitosuklaata (rouhittua)

vuokaan:

2 tl margariinia (rasvaa kork. 40%)
2 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pyöreän kakkuvuoan pohja ja reunat (halkaisija 22-25 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja kaakao keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen muutamassa erässä kevyesti nostellen munavaahtoon.
  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia, kunnes kakkupohja on keskeltäkin kiinteä. Kumoa kakku kuumana vuoasta ja anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus kakun paistuessa. Sekoita maito, kaakaojauhe, sokeri, ja Ohrakas kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Hauduta vielä 2 minuuttia. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maitorahka.
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta osat omenamehulla. Levitä alimmalle levylle puolisen desilitraa kuorrutusta ja aseta päälle puolet vadelmista.
  6. Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy ja sen päälle noin 1/2 dl kuorrutusta. Asettele päälle jäljellä olevat vadelmat.
  7. Aseta ylin kakkulevy päälle ja peitä kakku kuorrutuksella. Koristele rouhitulla suklaalla.
  • 16 annosta (1 annos 3 pistettä)

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vadelmainen suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X