
Vadelmajäätelö
Vadelmajäätelö on voittamaton kesäherkku ja hellepäivän helpottaja. Voit jäädyttää vadelmajäätelön jäätelökoneella, pakastamisen kestävässä vuoassa tai pieniksi makupaloiksi lusikoissa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 2 kananmunankeltuaista
- 2 dl tomusokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 dl siivilän läpi puristettua vadelmasosetta (noin 5 dl marjoja)
- ½ dl erikoishienoa Siro-sokeria
- ½ dl glukoosisiirappia
Valmistusohje
1. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri kuuman vesihauteen päällä vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Varo, että astia ei osu veteen, jotta keltuaisista ei tule kokkelia.
2. Vaahdota kerma. Mausta siemenettömäksi siivilän läpi puserrettu vadelmasose sokerilla.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada seos joko jäätelömuotteihin tai pakastamista kestävään vuokaan. Anna vadelmajäätelön jäätyä seuraavaan päivään. Pienet makupalat voi jäädyttää myös lusikassa.
Kokeile myös muita ihania jäätelöreseptejä: Kookosjäätelö Tuorejuustojäätelö Marjajäätelö Ruoka.fi: Pikajäätelö pakastemarjoista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmajäätelö