Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmakakkuset

Vadelmakakkuset maistuvat kesäkahvin kanssa. Suloisten kakkusten marjoiksi sopivat myös mustikat tai herukat.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl kermaa
  • sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl metsävadelmia tai mustikoita

Valmistusohje

1. Sulata voi. Yhdistä leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula, kerma, raastettu sitruunan kuori ja jauhoseos.

3. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinanokareita harvakseltaan pellille. Huomaa, että vadelmakakkuset leviävät. Painele marjat kakkusten pintaan.

4. Paista vadelmakakkusia 200–asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Kokeile myös muita helppoja vadelmaleivonnaisia: Vadelmamuffinit Vadelmapaistos Vadelmainen unelmatorttu Ruoka.fi: Vadelma-suklaamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmakakkuset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.