Vadelmakakkuset
Vadelmakakkuset maistuvat kesäkahvin kanssa. Suloisten kakkusten marjoiksi sopivat myös mustikat tai herukat.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kermaa
- sitruunan raastettu kuori
- 2 dl metsävadelmia tai mustikoita
Valmistusohje
1. Sulata voi. Yhdistä leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula, kerma, raastettu sitruunan kuori ja jauhoseos.
3. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinanokareita harvakseltaan pellille. Huomaa, että vadelmakakkuset leviävät. Painele marjat kakkusten pintaan.
4. Paista vadelmakakkusia 200–asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
Kokeile myös muita helppoja vadelmaleivonnaisia: Vadelmamuffinit Vadelmapaistos Vadelmainen unelmatorttu Ruoka.fi: Vadelma-suklaamuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmakakkuset