Reseptit
30-60 min
24

Vadelmakakkuset

Vadelmakakkuset maistuvat kesäkahvin kanssa. Suloisten kakkusten marjoiksi sopivat myös mustikat tai herukat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kermaa
sitruunan raastettu kuori
2 dl metsävadelmia tai mustikoita

Valmistusohje

1. Sulata voi. Yhdistä leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula, kerma, raastettu sitruunan kuori ja jauhoseos.

3. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinanokareita harvakseltaan pellille. Huomaa, että vadelmakakkuset leviävät. Painele marjat kakkusten pintaan.

4. Paista vadelmakakkusia 200–asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Kokeile myös muita helppoja vadelmaleivonnaisia:
Vadelmamuffinit
Vadelmapaistos
Vadelmainen unelmatorttu
Ruoka.fi: Vadelma-suklaamuffinit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vadelmakakkuset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X