Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmakohokas

Herkkä kananmuna on kärsimätön eikä jaksa odotella pitkään vaahdottuna. Kohokkaaksi valmistautuessaan se ei siedä töytäisyä eikä uuninluukun avaamisia ja paukutteluja. Vadelmakohokas kiikutetaan suoraan uunista pöytään.

Ainekset

vuokaan:

  • margariinia tai voita
  • hienoa sokeria

kohokas:

  • 200-250 g vadelmia
  • (1 rkl vadelmalikööriä tai juhlaryyppyä)
  • 1.3 dl tomusokeria (80 g)
  • 2 kananmunaa
  • 2 valkuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja (50 g)
  • 0.3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria. Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.
  2. Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla. Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.
  3. Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista. Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat. Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan. Anna kypsyä noin 35 minuuttia.
  4. Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.
  5. Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.
Vadelmakohokas
Vadelmakohokkaan voi tehdä myös annosvuokiin. Kuva iStockphoto.

Katso myös: Vastustamaton vadelmamousse

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Sitruunaiset kohokasletut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmakohokas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.