Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmamuffinssit

Vadelmamuffinssi saa mehevyytensä taikinaan sekoitetusta mantelimassasta ja makean maun vadelmahillosta. Ohjeella leivot kuusi isoa tai kaksitoista pientä herkkua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vadelmamuffinssit

  • 200 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 1 dl vadelmahilloa

Vadelmamuffinssit, koristelu

  • tomusokeria
  • vadelma
  • yrtti- tai mahonian lehti

Valmistusohje

Vadelmamuffinssit leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota voi, sokeri ja mantelimassa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  2. Lusikoi vuokien pohjalle taikinaa. Lisää lusikallinen hilloa ja täytä vuoat.
  3. Paista vadelmamuffinit 200-asteisessa uunissa pieniä muffinsseja noin 15 minuuttia, isoja noin 20 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä. Seulo pinnalle tarjolle tuotaessa tomusokeria ja korista vadelmamuffinssit vadelmalla ja vihreällä lehdellä.

Lue myös: Muffinssivuoka on keittiön todellinen monitoimipelti! Lukijat paljastavat nerokkaimmat käyttövinkit

lue myös Anna.fi: Parhaat kuppikakkujen kuorrutukset saavat hymyn huulille – näin syntyvät lumiukot, kaktukset ja merenneidot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmamuffinssit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.