Vadelmamuffinssit
Vadelmamuffinssi saa mehevyytensä taikinaan sekoitetusta mantelimassasta ja makean maun vadelmahillosta. Ohjeella leivot kuusi isoa tai kaksitoista pientä herkkua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vadelmamuffinssit
- 200 g voita
- 150 g mantelimassaa
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- n. 1 dl vadelmahilloa
Vadelmamuffinssit, koristelu
- tomusokeria
- vadelma
- yrtti- tai mahonian lehti
Valmistusohje
Vadelmamuffinssit leivotaan helposti näin:
- Vaahdota voi, sokeri ja mantelimassa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Lusikoi vuokien pohjalle taikinaa. Lisää lusikallinen hilloa ja täytä vuoat.
- Paista vadelmamuffinit 200-asteisessa uunissa pieniä muffinsseja noin 15 minuuttia, isoja noin 20 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Seulo pinnalle tarjolle tuotaessa tomusokeria ja korista vadelmamuffinssit vadelmalla ja vihreällä lehdellä.
Lue myös: Muffinssivuoka on keittiön todellinen monitoimipelti! Lukijat paljastavat nerokkaimmat käyttövinkit
lue myös Anna.fi: Parhaat kuppikakkujen kuorrutukset saavat hymyn huulille – näin syntyvät lumiukot, kaktukset ja merenneidot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmamuffinssit