Reseptit
30-60 min
Kiitos

Vadelmatorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle
12 digestivekeksiä
75 g laktoositonta margariinia
inkivääriä

täyte:

5 liivatetta
0.5 dl vettä
2 sitruunan mehu (1 dl)
250 g vähälaktoosista maitorahkaa
2 dl Hyla-vispikermaa
1,5-2 dl sokeria
400 g kotimaisia vadelmia

päälle:

marjoja: mustaherukoita, vadelmia, mansikoita, lakkoja

kiille:

2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

  1. Murenna keksit monitoimikoneessa, lisää margariini ja mausteeksi inkivääriä.
  2. Painele murumainen seos leivinpaperilla pohjustettuun tasapohjaiseen, irtoreunaiseen kakkuvuokaan.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna vesitilkka ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Jäähdytä liivateseosta pitämällä kattilaa vaikka hetken kylmässä vedessä. Lisää sitruunamehu ja sekoita seos rahkan joukkoon.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita joukkoon.
  5. Soseuta vadelmat. Jos haluat siemenet pois, puserra marjasurvos siivilän läpi. Lisää rahka-kermaan vadelmasose. Tarkista maku ja kaada seos murupohjan päälle. Peitä foliolla ja pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Levitä hyytyneen vadelmatortun päälle marjoja. Kuumenna hyytelösokeripakkauksessa olevan ohjeen mukaan vettä ja hyytelösokeria ja valuta marjojen päälle kiillettä.
  • Kakun voit valmistaa ajoissa pakastimeen. Ota kakku sulamaan jääkaappiin ja koristele marjoilla ja hyytelösokerista valmistetulla hyytelöllä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vadelmatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X