
Vadelmavalkosuklaaterriini
Pirteä piparminttukuori antaa vadelmajäädykkeelle uutta viehätystä. Silikonivuoista jäädyke irtoaa leikiten. Raikas vadelmakastike kruunaa kesäisen herkun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vadelmavalkosuklaaterriini:
- 4 dl vadelmia
- 200 g valkosuklaata
- 50 g voita
- 3 kpl munaa
- ½ dl tomusokeria
- 2 ½ dl vispautuvaa kermaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- ½ dl Marianne-karamellirouhetta
Valmistusohje
Vadelma-valkosuklaaterriini tehdään helposti näin:
- Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa vesihauteessa. Soseuta vadelmat kevyesti haarukalla.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yhdessä tomusokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon vaniljatuorejuusto.
- Sekoita suklaa ja vadelmasose keltuaisvaahtoon. Kääntele varovasti sekaan puolet kermavaahtojuustoseoksesta ja valkuaisvaahto. Sekoita loppuun kermavaahtoseokseenMarianne-rouhe.
- Vuoraa kelmulla pitkänmallinen vuoka (2,5 l tai kaksi pienempää). Levitä Marianne-vaahtovuoan pohjalle ja reunoille. Kaada vadelma-suklaaseos varovasti vuokaan. Jäädytä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään.
- Kumoa jäädyke tarjoiluastiaan, poista kelmu. Tarjoile lisänä marjakastiketta, jossa on soseutettuja marjoja ja tomusokeria maun mukaan.
Jäädytysaika: 6 tuntia tai yön yli
Vinkit:
- Voit valmistaa terriinin myös muista marjoista. Kokeile mustikkaa tai herukoita.
- Saat jäädykkeen pysymään tarjoilulautasella paikallaan leikkausvaiheessa, kun ripottelet hieman sokeria lautaselle ennen jäädykkeen kumoamista.
Kokeile myös muita Kotilieden vadelmaisia herkkuja kuten Herukka-vadelmakakkua tai Irlantilaista vadelmatrifleä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmavalkosuklaaterriini