Vähälaktoosinen juustokeitto
Samettinen juustokeitto syntyy käden käänteessä – ja se sopii myös vähälaktoosiseen ruokavalioon.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Juustokeitto
- 2 rkl laktoositonta margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- (1/2 tl mineraalisuolaa)
- 150 g Fontal-juustoraastetta
- 1 munankeltuainen
- 1 dl vispikermaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl timjamia
- 1/6 tl rakuunaa
- 1/6 tl meiramia
pinnalle:
- persiljaa tai purjorenkaita
Valmistusohje
Juustokeitto valmistuu helposti näin:
- Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi voi-jauhoseokseen parissa erässä, sekoita hyvin ja anna seoksen kiehahtaa jokaisen lisäyksen jälkeen.
- Anna keiton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet ja juustoraaste. Kuumenna.
- Sekoita munankeltuainen ja kerma tarjoilukulhossa. Kaada keitto kulhoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ripota pinnalle persiljaa tai lävikössä juoksevan veden alla huuhdottuja purjorenkaita.
- Keiton kera maistuvat tuoreesta sekaleivästä tehdyt kurkkuvoileivät ja omenamehu.
Vinkki: Juustokeitto on kevyt lounasvaihtoehto tai lämmittäjä kylmiin iltoihin. Keitto voi varioida ja täydentää esimerkiksi sienllä. Kannattaa kokeilla myös tomaatti-vuohenjuustokeittoa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet kielen vievän savuporo-aurajuustokeiton
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vähälaktoosinen juustokeitto