Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Vähälaktoosinen juustokeitto

Vähälaktoosinen juustokeitto on samettinen ja syntyy käden käänteessä – se sopii myös vähälaktoosiseen ruokavalioon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 rkl laktoositonta margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
(0,5 tl mineraalisuolaa)
150 g Fontal-juustoraastetta
1 munankeltuainen
1 dl vispikermaa
ripaus mustapippuria, rakuunaa, timjamia ja meiramia
Mainos

pinnalle:

persiljaa tai purjorenkaita

Valmistusohje

Pehmeä vähälaktoosinen juustokeitto on kevyt lounasvaihtoehto tai lämmittäjä kylmiin iltoihin.

  1. Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi parissa erässä, sekoita hyvin ja anna seoksen kiehahtaa jokaisen lisäyksen jälkeen.
  2. Anna keiton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet ja juustoraaste. Kuumenna.
  3. Sekoita munankeltuainen ja kerma tarjoilukulhossa. Kaada keitto kulhoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ripota pinnalle persiljaa tai lävikössä juoksevan veden alla huuhdottuja purjorenkaita.
  4. Keiton kera maistuvat tuoreesta sekaleivästä tehdyt kurkkuvoileivät ja omenamehu.

Katso myös: Juustoinen sienikeitto

Katso myös: Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savuporo-aurajuustokeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vähälaktoosinen juustokeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X