Valentinen leivokset

Valentinen leivokset 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

pohjataikina:

4 kpl munia
1 dl sokeria
0.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

voiteluun:

voita/margariinia

suklaamousse:

200 g tummaa suklaata
1 rkl voita
2 kpl munankeltuaista
3 kpl liivatelehteä
2 kpl munanvalkuaista
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

vadelmakerma:

250 g vadelmia
0.5 dl vettä
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
300 g vadelmanmakuista rahkavälipalaa
2.5 dl mansikanmakuista kuohukermaa
tai mansikanmakuisella tomusokerilla maustettua kermaa

pinnalle:

vadelmasuklaasydänkonvehti (Panda)
suklaarouhetta

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraan uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla tai juoksevalla margariinilla.
  2. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Leikkaa leivinpaperista ja kakkulevystä laakeaan vuokaan (noin 30 x 30 cm) sopiva pala.
  5. Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon keltuaiset.
  6. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna 2 rkl kermaa mikrossa. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan.
  7. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vaahdota eri kulhossa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää liivateseos suklaaseen. Lisää joukkoon kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan kakkulevyn päälle.
  8. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta vadelmat sokeri ja vesi. Puserra marjat siivilän läpi ja kuumenna seos. Puserra pehmeät liivatelehdet vedestä ja sulata ne vadelmasoseeseen.
  9. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki vadelmatäytteen ainekset. Kaada seos vuokaan suklaamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai noin 4 tuntia.
  10. Leikkaa kakku neliöiksi tai ota siitä sydämen muotoisella, korkeareunaisella muotilla sydänleivoksia. Korista leivokset suklaasydämillä tai suklaarouheella.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
28.02.2007
Kotiliesi