Reseptit
6
Kiitos

Välimerellinen kanapata

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 broilerin rintaleikettä
5 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl voita ja öljyä
6 keskikokoista perunaa
muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia
3 valkosipulinkynttä
6 luumutomaattia
1 dl punaviiniä
noin 2 dl kanalientä
12 mustaa kivetöntä kalamataoliivia

Valmistusohje

1. Nosta rintaleikkeet leivinlaudalle ja leikkaa ne tukevalla kokkiveitsellä kahtia. Jätä luut paikoilleen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja kääntele palat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Nosta syrjään odottamaan.
2. Kuori ja lohko perunat. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Nosta perunat ja tomaatit pataan yrtinoksien ja kokonaisten kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Nosta päälle ruskistetut broileripalat. Kaada päälle viini ja kanalientä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää pataan vielä kokonaiset oliivit.
3. Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Laske lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja jatka hauduttamista vieläkannen alla noin 45 minuuttia.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Välimerellinen kanapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X