
Välimerellinen kanapata
Kanapata saa tuulahduksen välimeren taikaa tomaateista, oliiveista sekä timjamista ja rosmariinista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Välimerellinen kanapata:
- 3 broilerin rintaleikettä
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl voita ja öljyä
- 6 keskikokoista perunaa
- muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia
- 3 valkosipulinkynttä
- 6 luumutomaattia
- 1 dl punaviiniä
- noin 2 dl kanalientä
- 12 mustaa kivetöntä kalamataoliivia
Valmistusohje
Välimerellinen kanapata valmistuu uunissa kuin itsekseen.
1. Nosta rintaleikkeet leivinlaudalle ja leikkaa ne tukevalla kokkiveitsellä kahtia. Jätä luut paikoilleen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja kääntele palat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Nosta syrjään odottamaan.
2. Kuori ja lohko perunat. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Nosta perunat ja tomaatit pataan yrtinoksien ja kokonaisten kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Nosta päälle ruskistetut broileripalat. Kaada päälle viini ja kanalientä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää pataan vielä kokonaiset oliivit.
3. Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Laske lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja jatka hauduttamista vieläkannen alla noin 45 minuuttia.
Katso myös: Ranskalainen burgundinpata ja makkarapata chili con carnen tapaan
Katso myös Anna.fi: Marokkolainen kanapata tagine
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimerellinen kanapata