Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimerellinen pakastekalakeitto

Välimeren pakastekalakalakeittoa ei kyllästetä kermalla, vaan se keitetään sakean tomaattisena. Tomaattinen kastike tekee keitosta maukkaan ja ruokaisan. Välimeren hengessä soppaan ujutetaan myös oliiveja sekä tuoreita yrttejä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Välimeren pakastekalakeitto:

  • 1 l vettä
  • 1 kpl kalaliemikuutiota
  • 1 dl sipuli
  • 400 g pakastekalaa
  • 3 kpl perunoita
  • 1 ps (200 g) keittovihanneksia
  • 1 tlk (420 g) papuja tomaattikastikkeessa
  • 1.5 dl oliiviviipaleita
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  1. Keitä vedestä ja liemikuutiosta kalaliemi. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat sekä kokonainen kuorittu sipuli, keitä 10 minuuttia.
  2. Lisää kala, keittovihannekset ja pavut. Keitä 10 minuuttia.
  3. Poista sipuli keitosta ja lisää oliivit sekä tuoretta persiljaa maun mukaan. Maista ja lisää tarvittaessa ruokasuolaa. Tarjoa vuohenjuustotahnan kanssa.

Katso myös: 5 x kalakeitto ilman maitoa – katso, miten kalakeitto tehdään maailmalla

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kalakeitto on suomalaisten suosikki. Näin valmistat maukasta kalakeittoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimerellinen pakastekalakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.