Välimerellinen pakastekalakeitto
Välimeren pakastekalakalakeittoa ei kyllästetä kermalla, vaan se keitetään sakean tomaattisena. Tomaattinen kastike tekee keitosta maukkaan ja ruokaisan. Välimeren hengessä soppaan ujutetaan myös oliiveja sekä tuoreita yrttejä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Välimeren pakastekalakeitto:
- 1 l vettä
- 1 kpl kalaliemikuutiota
- 1 dl sipuli
- 400 g pakastekalaa
- 3 kpl perunoita
- 1 ps (200 g) keittovihanneksia
- 1 tlk (420 g) papuja tomaattikastikkeessa
- 1.5 dl oliiviviipaleita
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Keitä vedestä ja liemikuutiosta kalaliemi. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat sekä kokonainen kuorittu sipuli, keitä 10 minuuttia.
- Lisää kala, keittovihannekset ja pavut. Keitä 10 minuuttia.
- Poista sipuli keitosta ja lisää oliivit sekä tuoretta persiljaa maun mukaan. Maista ja lisää tarvittaessa ruokasuolaa. Tarjoa vuohenjuustotahnan kanssa.
Katso myös: 5 x kalakeitto ilman maitoa – katso, miten kalakeitto tehdään maailmalla
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kalakeitto on suomalaisten suosikki. Näin valmistat maukasta kalakeittoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimerellinen pakastekalakeitto