Välimeren broileria
Välimeren broileri sopii juhlaan. Grillaa broilerinliha mehevän kypsäksi. Sopiva sisälämpötila on noin 70 astetta. Mausta kypsät broilerin rintapalat öljy-, sitruuna-yrttimarinadissa ja tarjoa valkosipuliöljyllä sipaistujen, paahdettujen leipäpalojen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Välimeren broileri
- 4 broilerin rintapalaa
- öljyä
Mausteliemi:
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl hunajaa tai 1 tl sokeria
- rouhittua mustapippuria
- merisuolaa myllystä
- silputtua lehtipersiljaa
- timjamia
Välimeren broileri, lisukkeet
- grillissä paahdettua vaaleaa leipää
- valkosipuliöljyä
Valmistusohje
Välimeren broileri grillataan ja maustetaan näin:
1. Sekoita maustekastikkeen ainekset.
2. Sivele lihapalat kevyesti öljyllä ja paahda grillissä kypsiksi vaan ei kuiviksi. Nostele lihat vuokaan ja kaada mausteliemi päälle. Kääntele broilerin rintapaloja liemessä ja tarjoa samassa astiassa.
3. Välimeren broileri maistuu valkosipuliöljyllä sipaistujen, paahdettujen leipäpalojen kanssa.
Lue myös: Broilerivartaat grillissä
Lue myös Anna.fi: Näin grillaat kokonaisen broilerin – oluella grillattu kana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimeren broileria