Reseptit
alle 30 min
4

Välimeren karitsankyljykset ja vihreä chilisalsa

Nopeasti kypsyvät karitsankyljykset saavat sähäkän potkun vihreästä chilisalsasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg karitsankaretta
1 tl suolaa ripaus rouhittua mustapippuria

Mausteöljy

2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä

Vihreä chilisalsa

2 vihreää chiliä
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja korianteria
1 pieni valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sekoita mausteöljy raastamalla valkosipulinkynnet ja sitruunankuori ja sekoittamalla ne oreganon kanssa oliiviöljyn joukkoon. Valmista chilisalsa. Poista chileistä kannat, siemenet ja vaaleat välikalvot. Hienonna chilit, yrtit ja valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy.

2. Putsaa liha ylimääräisestä rasvasta ja kalvoista. Leikkaa annoskyljyksiksi luiden väleistä. Grillaa kyljyksiin kuumassa grillissä kauniit paistopinnat ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Penslaa lihat mausteöljyllä ja loppukypsennä grillin yläosassa, kunnes lihamittari näyttää sisälämpötilaksi 58 astetta.

4. Anna kyljyksien vetäytyä folion alla 10 minuuttia. Lusikoi kyljyksien seuraksi chilisalsaa.

Lisää reseptejä:

Grillattu karitsa kahdella tavalla
Rosmariinikaritsa
Ruoka.fi: Intialaiset lammasvartaat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Välimeren karitsankyljykset ja vihreä chilisalsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X