Reseptit
30-60 min
8

Välimeren kuhaa

Välimeren tapaan maustetussa kuhassa maistuvat yrtit, valkosipuli ja oliivit. Makeat kirsikkatomaatit sekä aromikas fenkoli muhivat uunivuoassa kalan kanssa rinta rinnan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Välimeren kuha:

4 isoa kuhafileetä
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
1 sipuli
1 iso fenkoli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus kuivattuja chilihiutaleita
1 tl oreganoa
1 dl valkoviiniä
250 g kirsikkatomaatteja
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti. Puolita kuhafileet ja mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla.

2. Kuori ja suikaloi sipuli. Poista fenkolista kova kanta ja suikaloi ohuen ohuiksi lastuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kasviksia siinä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle chilihiutaleet ja oregano. Sekoita.

3. Nosta fenkoliseos öljyttyyn vuokaan ja valuta päälle valkoviini. Nosta pestyt kirsikkatomaatit kokonaisina vuokaan oliivien kera. Nosta kalapalat päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

4. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle mausteet ja hienonnettua tuoretta basilikaa.

Lue myös: Mieto kuha maistuu koko perheelle

Keskustelu

Kommentoi juttua: Välimeren kuhaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X