Välimeren kuhaa
Välimeren tapaan maustetussa kuhassa maistuvat yrtit, valkosipuli ja oliivit. Makeat kirsikkatomaatit sekä aromikas fenkoli muhivat uunivuoassa kalan kanssa rinta rinnan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Välimeren kuha:
- 4 isoa kuhafileetä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 1 sipuli
- 1 iso fenkoli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl kuivattuja chilihiutaleita
- 1 tl oreganoa
- 1 dl valkoviiniä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Välimeren kuha tehdään helposti näin:
1. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti. Puolita kuhafileet ja mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuori ja suikaloi sipuli. Poista fenkolista kova kanta ja suikaloi ohuen ohuiksi lastuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kasviksia siinä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle chilihiutaleet ja oregano. Sekoita.
3. Nosta fenkoliseos öljyttyyn vuokaan ja valuta päälle valkoviini. Nosta pestyt kirsikkatomaatit kokonaisina vuokaan oliivien kera. Nosta kalapalat päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
4. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle mausteet ja hienonnettua tuoretta basilikaa.
Lue myös: Mieto kuha maistuu koko perheelle
Lue myös Anna.fi/ruoka: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimeren kuhaa