Reseptit

Välimeren kuhaa

Välimeren tapaan maustetussa kuhassa maistuvat yrtit, valkosipuli ja oliivit. Makeat kirsikkatomaatit sekä aromikas fenkoli muhivat uunivuoassa kalan kanssa rinta rinnan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Välimeren kuha:

  • 4 isoa kuhafileetä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 1 iso fenkoli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 1 tl oreganoa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Välimeren kuha tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti. Puolita kuhafileet ja mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla.

2. Kuori ja suikaloi sipuli. Poista fenkolista kova kanta ja suikaloi ohuen ohuiksi lastuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kasviksia siinä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle chilihiutaleet ja oregano. Sekoita.

3. Nosta fenkoliseos öljyttyyn vuokaan ja valuta päälle valkoviini. Nosta pestyt kirsikkatomaatit kokonaisina vuokaan oliivien kera. Nosta kalapalat päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

4. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle mausteet ja hienonnettua tuoretta basilikaa.

Lue myös: Mieto kuha maistuu koko perheelle

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimeren kuhaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.