Välimeren lihapyörykät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 500 g jauhelijaa, lammasjauhelihaa tai nautaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl viherminttua silputtuna
- 1 sitruunan mehu
- 200 g kermaviiliä
- 2 palaa vaaleaa leipää
- 1 muna
- 2 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl kanelia
Pannulle:
- minttua, punaviiniä tai vettä ja punaviinietikkaa ja öljyä
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja hauduta sipulit pehmeiksi öljyssä. Ota liedeltä.
- Murenna leipä kulhoon ja sekoita kermaviilin kanssa. Puserra joukkoon sitruunan mehu. Lisää sipuliseos, muna ja jauheliha sekä minttusilppu ja muut mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele taikina palleroiksi ja lado öljytylle uunipannulle vieri viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valuta pannulle lasillinen punaviiniä tai vedellä laimennettua punaviinietikkaa (lasilliseen vettä 1 rkl viinietikkaa) ja 2 rkl oliiviöljyä. Peitä pallerot mintunoksilla ja anna hautua vielä 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Valele pyöryköitä paistamisen aikana paistoliemellä. Tarjoa paistoliemen kanssa. Lihapalleroiden seuraksi sopii valkosipulilla terästetty perunasose tai kikhernetahna.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimeren lihapyörykät