Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimeren lihapyörykät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g jauhelijaa, lammasjauhelihaa tai nautaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl viherminttua silputtuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 200 g kermaviiliä
  • 2 palaa vaaleaa leipää
  • 1 muna
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl kanelia

Pannulle:

  • minttua, punaviiniä tai vettä ja punaviinietikkaa ja öljyä

Valmistusohje

 

  1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja hauduta sipulit pehmeiksi öljyssä. Ota liedeltä.
  2. Murenna leipä kulhoon ja sekoita kermaviilin kanssa. Puserra joukkoon sitruunan mehu. Lisää sipuliseos, muna ja jauheliha sekä minttusilppu ja muut mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pyörittele taikina palleroiksi ja lado öljytylle uunipannulle vieri viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valuta pannulle lasillinen punaviiniä tai vedellä laimennettua punaviinietikkaa (lasilliseen vettä 1 rkl viinietikkaa) ja 2 rkl oliiviöljyä. Peitä pallerot mintunoksilla ja anna hautua vielä 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Valele pyöryköitä paistamisen aikana paistoliemellä. Tarjoa paistoliemen kanssa. Lihapalleroiden seuraksi sopii valkosipulilla terästetty perunasose tai kikhernetahna.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimeren lihapyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.