Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimeren perunasalaatti

Välimeren perunasalaatti on raikas, mutta ruokaisa lisuke. Reseptin takaa löytyvät juhlapalvelun pitäjät Raisa Karilainen ja Krista Väisänen. Salaatti sopii buffet-pöydän tarjottavaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Välimeren perunasalaatti:

  • 1.3 kg keitettyjä, kuorittuja perunoita
  • 150 g purjoa
  • 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200 g mustia oliiveja
  • 150 g kaprista

Kastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • ¼ dl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 rkl Provencale-mausteseosta

Koristeeksi:

  • isoja, varrellisia kapriksia

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kypsiksi jo edellisenä päivänä. Kuutioi jäähtyneet perunat. Silppua myös purjo sekä aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, koska oliivit ja kaprikset ovat suolaisia.
  3. Sekoita kaikki ainekset sekä kastike varovasti nostellen. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele kapriksilla.

Lue myös: Raikkaat ja ruokaisat salaatit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimeren perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.