Reseptit
30-60 min
10

Välimeren piirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

125 g margariinia
3/4 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

täyte:

200 g munakoisoa
2 rkl öljyä
50 g rucolaa
250 g kirsikkatomaatteja
200 g vuohenmaitojuustoa
2 tlk Valio yrtit -rahkaa
2 kananmunaa
2 dl mustia oliiveja viipaleina
0.5 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 tl Provencen yrttisekoitusta

Koristelu:

4 aurinkokuivattua tomaattia
hieman rucolaa

Valmistusohje

 

1. Nypi margariini, perunasosehiutaleet,
leivinjauhe, vehnäjauhot
ja korppujauhot sekaisin. Lisää
kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Painele taikina irtopohjavuoan
(halkaisija 27 cm) pohjalle ja
reunoille. Laita vuoka hetkeksi
kylmään. Esipaista pohjaa 200
asteessa noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa munakoiso pitkittäin
ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä ja
paista viipaleet öljyssä pannulla.

4. Silppua rucolan lehdet ja levitä
piirakkapohjalle. Puolita kirsikkatomaatit.
Viipaloi vuohenmaitojuusto.
Laita paistetut munakoisoviipaleet
ja puolitetut
tomaatit vuokaan. Lisää päälle
juustoviipaleet. Mausta suolalla,
mustapippurilla ja Provencen
yrttisekoituksella. Tee toinen
kerros samoin. Laita päällimmäiseksi
oliiviviipaleita.

5. Sekoita kananmunat rahkan
joukkoon ja levitä seos piiraan
päälle. Paista 200 asteessa
noin 30–35 minuuttia. Anna
piirakan jäähtyä ja siirrä se
tarjoiluvadille.

6. Koristele piirakan keskusta
suikaleiksi leikatuilla aurinkokuivatuilla
tomaateilla ja rucolalla.
Tarjoa vihreän salaatin kanssa
joko lounaalla tai iltapalana.

Resepti: Tuula Väyrynen, Oulu

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Välimeren piirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X