Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimeren piirakka

Välimeren piirakka on Kotilieden lukijoiden kasvisruokakilpailun satoa. Se sai kilpailussa raadilta toisen sijan. Tämä suolainen piirakka on hieman työläs, mutta vaivannäön arvoinen piiras, joka hurmaa herkullisuudellaan. Peruna antaa piirakan pohjalle mukavaa rapeutta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 125 g margariinia
  • ¾ dl perunasosejauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl korppujauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vettä

täyte:

  • 200 g munakoisoa
  • 2 rkl öljyä
  • 50 g rucolaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g vuohenmaitojuustoa
  • 2 tlk Valio yrtit -rahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl mustia oliiveja viipaleina
  • 0.5 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 tl Provencen yrttisekoitusta

koristelu:

  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • hieman rucolaa

Valmistusohje

 

1. Nypi margariini, perunasosehiutaleet, leivinjauhe, vehnäjauhot ja korppujauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka hetkeksi kylmään. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä ja paista viipaleet öljyssä pannulla.

4. Silppua rucolan lehdet ja levitä piirakkapohjalle. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi vuohenmaitojuusto. Laita paistetut munakoisoviipaleet ja puolitetut tomaatit vuokaan. Lisää päälle juustoviipaleet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja Provencen yrttisekoituksella. Tee toinen kerros samoin. Laita päällimmäiseksi oliiviviipaleita.

5. Sekoita kananmunat rahkan joukkoon ja levitä seos piiraan päälle. Paista 200 asteessa noin 30–35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se tarjoiluvadille.

6. Koristele piirakan keskusta suikaleiksi leikatuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla ja rucolalla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa joko lounaalla tai iltapalana.

Resepti: Tuula Väyrynen, Oulu

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helppo, suolainen piirakka valmistaikinasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimeren piirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.