Karpalotryffelit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 100 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Karpalotryffelit
- 100 g kuivattuja karpaloita
- 150 g mantelimassaa
- 150 g valkoista suklaata
- 1 dl kermaa
Karpalotryffelit, koristelu
- 50 g sulatettua valkosuklaata
- pistaasi-, manteli- tai pähkinärouhetta
- 50 g kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
Karpalotryffelit tehdään helposti näin:
1. Silppua karpalot. Raasta mantelimassa ja pilko suklaa. Kuumenna kerma ja lisää muut ainekset. Kuumenna ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
2. Tee massasta pallosia ja aseta ne karamellivuokiin. Sipaise pinta valkosuklaalla ja ripota päälle pistaasi-, manteli- tai pähkinärouhetta. Säilytä karpalotryffelit kylmässä.
Vinkki! Tryffelit voi pyöritellä myös kookoshiutaleissa, karamellirakeissa tai kuivamarjajauheessa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalotryffelit