Reseptit

Valkoiset piparkakut

Ainekset

  • 250 g voita tai margariinia
  • 250 g sokeria
  • 2.5 kpl kananmunaa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 0.5 tl soodaa

0,5 munaa

Valmistusohje

Valkoiset piparkakut
  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Säästä puolet viimeisestä munasta voiteluun. Sekoita sooda osaan jauhoista ja lisää taikinaan. Lisää loput tai osa lopuista jauhoista. Josa teet taikinan päivää ennen leipomista, voit lisätä jauhoja vähemmän ja käyttää osan jauhoista leipomiseen. Jos kaulit taikinan saman tien, voit lisätä vähän jauhoja. Paista koekakku, niin näet miten ohueksi taikina on parasta kaulia.
  2. Kauli taikina ohueksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla piparkakkuja. Voitele osa pipareista kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  3. Säilytä jäähtyneet piparit tiiviskantisessa rasiassa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkoiset piparkakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.