Reseptit
4
Kiitos

Valkosipuli-katkarapupasta

Ainekset

Lisää kauppalistalle
20 kuorittua, raakaa jättikatkaravunpyrstöä
noin 350 g spagettia
4 isoa valkosipulinkynttä
50 g voita
0.5 tl chilirouhetta
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
2 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Valkosipuli-katkarapupasta on helppo herkkupasta, joka sopii niin arki-illan pikaruoaksi kuin viikonloppuateriallekin.

1. Nosta katkaravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut ja vedä pyrstölihojen päälle koko matkalta viillot. Poista tummat suolet.

2. Nosta spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet karkeaksi rouheeksi. Nosta voinokare toiseen kattilaan ja lisää joukkoon valkosipulit, chilirouhe ja sitruunan kuoriraaste. Pikapaista aineksia noin minuutin ajan.

3. Lisää kattilaan katkaravunpyrstöt ja kääntele mausteiden, jotta katkaravut kypsyvät ja niistä tulee vaaleanpunaisia.

4. Valuta pasta ja säästä ½ dl keitinlientä. Lisää valutetut spagetit kattilaan keitinliemen, sitruunamehun ja persiljasilpun kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa valkosipuli-katkarapupasta parmesaanijuustoraasteen kera.

Kokeile myös muita helppoja pastareseptejä:
Äyriäispasta
Sitruunapasta
Avokadopasta
Ruoka.fi: Rapupasta

Keskustelu

Korvasin katkaravut kanasuikaleilla, jätin sipulit pois ja vaihdoin spaghetin riisiksi. Tuli paremman makuista ja terveellisempää!!

Kommentoi juttua: Valkosipuli-katkarapupasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X