Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipuli-katkarapupasta

Valkosipuli-katkarapupasta on helppo herkkupasta, joka sopii niin arki-illan pikaruoaksi kuin viikonloppuateriallekin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkosipuli-katkarapupasta:

  • 20 kuorittua, raakaa jättikatkaravunpyrstöä
  • noin 350 g spagettia
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 0.5 tl chilirouhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Valkosipuli-katkarapupasta valmistuu näin helposti ja nopeasti.

1. Nosta katkaravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut ja vedä pyrstölihojen päälle koko matkalta viillot. Poista tummat suolet.

2. Nosta spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet karkeaksi rouheeksi. Nosta voinokare toiseen kattilaan ja lisää joukkoon valkosipulit, chilirouhe ja sitruunan kuoriraaste. Pikapaista aineksia noin minuutin ajan.

3. Lisää kattilaan katkaravunpyrstöt ja kääntele mausteiden, jotta katkaravut kypsyvät ja niistä tulee vaaleanpunaisia.

4. Valuta pasta ja säästä ½ dl keitinlientä. Lisää valutetut spagetit kattilaan keitinliemen, sitruunamehun ja persiljasilpun kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa valkosipuli-katkarapupasta parmesaanijuustoraasteen kera.

Vinkki: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen rapupasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipuli-katkarapupasta

Kelpasi miehellekin

Korvasin katkaravut kanasuikaleilla, jätin sipulit pois ja vaihdoin spaghetin riisiksi. Tuli paremman makuista ja terveellisempää!!

Kokkistyttö

Ja miten niin terveellisempää 😂 pasta ja riisi on samalla tasolla ravintoarvoissa ja sampoten kana ja katkarapu

😈

Eli teit ihan vitun eri ruokaa. Jesjes hyvä sinä.

Vastaa käyttäjälle Kelpasi miehellekinPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.