Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat

Rapeaksi paahtuneet perunat saavat ihanan maun valkosipulista ja rosmariinista. Esikeitetyt perunat ovat sisältä suloisen pehmeitä, mutta uunissa niihin syntyy upean rapea pinta. Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat sopivat esimerkiksi karitsan paistin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat

  • 1.2 kg yleisperunoita, kuten Van Gogh
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 25 g voita
  • yksi oksa rosmariinia
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat. Nosta perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua 10 minuuttia, lähes kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.

2. Levitä perunat uunivadille ja pirskota päälle oliiviöljy. Nostele voi nokareina pinnalle. Paahda perunoita tunti 200-asteisessa uunissa. Kääntele puolessa välissä kertaalleen.

3. Riivi perunoiden joukkoon rosmariininlehdet ja murskaa valkosipulinkynnet. Levitä mausteet perunoiden joukkoon muutama minuutti ennen kypsennyksen päättymistä.

Vinkki: Valkosipuli-rosmariiniperunat sopivat esimerkiksi lammaspaistin lisukkeeksi.

Katso myös: Näin maustat perunan

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Näin käytät ylijääneet keitetyt perunat – 5 vinkkiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.