Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat
Rapeaksi paahtuneet perunat saavat ihanan maun valkosipulista ja rosmariinista. Esikeitetyt perunat ovat sisältä suloisen pehmeitä, mutta uunissa niihin syntyy upean rapea pinta. Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat sopivat esimerkiksi karitsan paistin kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat
- 1.2 kg yleisperunoita, kuten Van Gogh
- 2 rkl oliiviöljyä
- 25 g voita
- yksi oksa rosmariinia
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko perunat. Nosta perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua 10 minuuttia, lähes kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.
2. Levitä perunat uunivadille ja pirskota päälle oliiviöljy. Nostele voi nokareina pinnalle. Paahda perunoita tunti 200-asteisessa uunissa. Kääntele puolessa välissä kertaalleen.
3. Riivi perunoiden joukkoon rosmariininlehdet ja murskaa valkosipulinkynnet. Levitä mausteet perunoiden joukkoon muutama minuutti ennen kypsennyksen päättymistä.
Vinkki: Valkosipuli-rosmariiniperunat sopivat esimerkiksi lammaspaistin lisukkeeksi.
Katso myös: Näin maustat perunan
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Näin käytät ylijääneet keitetyt perunat – 5 vinkkiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipuli-rosmariinipaahdetut perunat