
Valkosipulileipä
Valkosipulileipä on klassikko, joka sopii iltapalaksi tai leffaillan herkuksi. Valkosipulileipä on myös ihana lisuke keitolle tai oiva tarjottava illanistujaisiin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Valkosipulileipä
- 1 patonki
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 100 g voita
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Valkosipulileipä tehdään helposti näin:
- Leikkaa patonki tai rapeakuorinen vaalea leipä viipaleiksi, nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Sekoita sata grammaa voita, kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä ja desilitra lehtipersiljaa hienonnettuna. Levitä seos leipäviipaleiden pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Tarjoa valkosipulileipä sellaisenaan tai salaattien ja keittojen kaverina.
Vinkki: Näin grillaat ricotta-kasvistäytteiset leivät
Lue myös Anna.fi: Oletko valkosipulin ystävä? Poimi valkosipulileivän, aiolin ja muiden herkkujen reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipulileipä