Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Valkosipulisilakat

Etikkaliemessä raakakypsennetyt silakat saavat päälleen ihanan mausteliemen. Valkosipulisilakat maustuvat herkullisiksi, kun ne tekeytyvät jääkaapissa yön yli.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Valkosipulisilakat

500 g silakkafileitä

Etikkaliemi:

5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl karkeaa suolaa

Mausteliemi:

1 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa (karkeaa)
valkopippuria
1 laakerinlehti
1 rkl sinapinsiemeniä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

  1. Sekoita etikkaliemen ainekset ja anna silakkafileiden raakakypsyä liemessä noin 4 tuntia. Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, suola ja mausteet. Anna jäähtyä. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja leikkaa renkaiksi liemeen.
  2. Siivilöi kalat liemestä. Leikkaa kalat pitkittäin kahtia ja poista nahka. Lado silakat lasitölkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Valmistusaika noin 1 vrk
valkosipulisilakat

Sillit ja silakat kuuluvat joulun kalapöytään. Kuva: Jarmo Wright

Lue myös: Silakkaruokia perinteisellä tai modernilla otteella

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valkosipulisilakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X