Valkosipulisilakat
Etikkaliemessä raakakypsennetyt silakat saavat päälleen ihanan mausteliemen. Valkosipulisilakat maustuvat herkullisiksi, kun ne tekeytyvät jääkaapissa yön yli.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Valkosipulisilakat
- 500 g silakkafileitä
Etikkaliemi
- 5 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl karkeaa suolaa
Mausteliemi
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa (karkeaa)
- ¼ tl valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Valkosipulisilakat valmistuvat helposti näin:
- Sekoita etikkaliemen ainekset ja anna silakkafileiden raakakypsyä liemessä noin 4 tuntia. Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, suola ja mausteet. Anna jäähtyä. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja leikkaa renkaiksi liemeen.
- Siivilöi kalat liemestä. Leikkaa kalat pitkittäin kahtia ja poista nahka. Lado silakat lasitölkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vinkki: Valkosipulisilakat valmistuvat noin vuorokaudessa. Tarjoa silakat joulun kalapöydässä keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Lue myös: Silakkaruokia perinteisellä tai modernilla otteella
Lue myös Anna.fi: Mausta joulusilli glögillä tai silaa se punaviinillä sielukkaaksi – 12 erilaista tapaa valmistaa joulusilli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipulisilakat