Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipulisilakat

Etikkaliemessä raakakypsennetyt silakat saavat päälleen ihanan mausteliemen. Valkosipulisilakat maustuvat herkullisiksi, kun ne tekeytyvät jääkaapissa yön yli.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Valkosipulisilakat

  • 500 g silakkafileitä

Etikkaliemi:

  • 5 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl karkeaa suolaa

Mausteliemi:

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa (karkeaa)
  • valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Valkosipulisilakat valmistuvat näin.

  1. Sekoita etikkaliemen ainekset ja anna silakkafileiden raakakypsyä liemessä noin 4 tuntia. Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, suola ja mausteet. Anna jäähtyä. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja leikkaa renkaiksi liemeen.
  2. Siivilöi kalat liemestä. Leikkaa kalat pitkittäin kahtia ja poista nahka. Lado silakat lasitölkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Valmistusaika noin 1 vrk
valkosipulisilakat
Sillit ja silakat kuuluvat joulun kalapöytään. Kuva: Jarmo Wright

Lue myös: Silakkaruokia perinteisellä tai modernilla otteella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipulisilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.