Valkosipulivoi
Valkosipulivoi sopii pihvin pariksi, mutta se viimeistelee myös perunamuusin, paahdetut kasvikset sekä pastan ja tekee tuoreesta leivästä taivaallista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Valkosipulivoi
- 250 g suolatonta voita
- 2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- (1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna)
Valmistusohje
Valkosipulivoi tehdään helposti näin:
- Vatkaa 250 grammaa hieman pehmennyttä voita sähkövatkaimella, kunnes se on rakenteeltaan ilmavaa. Lisää kahdesta neljään hienonnettua valkosipulinkynttä. Jatka sekoittamista, kunnes rakenne on kermaista ja pehmeää. Halutessasi voi lisätä joukkoon myös desilitran hienonnettuja yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai ruohosipulia.
- Muovaa valkosipulivoi pötköksi tuorekelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Lue myös: Valkosipulipatonki
Lue myös Anna.fi: Oletko valkosipulin ystävä? Poimi valkosipulileivän, aiolin ja muiden herkkujen reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipulivoi