
Valkosuklaajuustokakku
Valkosuklaa-juustokakku on lumenvalkea, suloisen makea juhlakakku, jonka valmistaminen sujuu hyvin suurempinakin erinä, sillä keksipohjaa ei paisteta. Valkosuklaa-juustokakun voi myös tehdä ajoissa ja säilyttää pakastimessa juhlapäivään saakka.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Valkosuklaa-juustokakun pohja:
- 180 g kaurakeksiä, tai 100 g keksiä ja noin 80 g rouhittua tai raastettua suklaata
- 50 g voita
Valkosuklaa-juustokakun täyte:
- 3 kpl liivatelehtiä
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g valkosuklaata (1 levy)
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi
- 170 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa, esim. Creme bonjour
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Valkosuklaa-juustokakun koristeluun:
- syötäviä kukkia, marjoja, suklaalastuja tai konvehteja
Valmistusohje
Valkosuklaa-juustokakku valmistuu näin:
Paras valkosuklaa-juustokakku on täydellinen yhdistelmä keksin rapeutta, valkosuklaan ja tuorejuuston täyteläisyyttä ja sitruunan raikkautta.
1. Tee ensin valkosuklaa-juustokakun pohja. Hienonna kaurakeksit ja suklaa tasaiseksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pohja. Taputtele keksiseos pohjalle.
2. Liota ja pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata sillä aikaa valkosuklaa vesihauteessa.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa.
4. Purista liotetuista ja pehmenneistä liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehutilkaan ja lisää sitruunamehu-liivateosta keltuais-tuorejuusto- ja valkosuklaaseokseen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kevyesti vaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna täyteen hyytyä seuraavaan päivään.
6. Irrota valkosuklaa-juustokakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele valkosuklaa-juustokakku syötäväksi viljellyillä oikeilla kukilla, marjoilla tai hedelmillä, tummalla tai valkealla suklaalla esimerkiksi lastuina, rouheena tai konvehteina tai tilanteen mukaan esimerkiksi kakkukynttilöin tai marsipaanikoristein.
Valkosuklaa-juustokakku viimeistellään tomusokerin makeuttamalla vadelmakastikkeella, Kakun seuraksi sopii myös limetin raikastama mansikkahillo.
Katso lisää suussa sulavien juustokakkujen reseptejä:
Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Valkosuklaarisotto
- joulun jälkiruoat
- juustokakut
- kakut
- kevään juhlat
- leivonnaiset
- pääsiäisleivonnaiset
- paras pääsiäinen
- rippijuhlat
- suklaa
- unelmien joulu
- valkosuklaa
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Joulu
- Juhlat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Juusto
- Kananmuna
- Jälkiruoat
- Juustokakut
- Makeat leivonnaiset
- Amerikkalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaajuustokakku
Ohje oli vaikea lukea, sillä ei tiennyt esim. kuinka suureen määrään liivatelehti pitää sulattaa…
Eikö 3. kohdassa pitäisi lukea valkuainen keltuaisen sijaan? Keltuaisesta harvemmin tehdään vaahtoa..
Edit: valkuaiset tulevat mukaan myöhemmin, ohjeen voisi tehdä selkeämminkin..
Miksi ihmeessä tässä yleensäkään täytyy käyttää raakaa munaa? Käyttämällä pelkästään muita ohjeessa mainittuja aineita, tulee ihan hyvä ja maukas kakku, helpommallakin.