Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaajuustokakku

Valkosuklaa-juustokakku on lumenvalkea, suloisen makea juhlakakku, jonka valmistaminen sujuu hyvin suurempinakin erinä, sillä keksipohjaa ei paisteta. Valkosuklaa-juustokakun voi myös tehdä ajoissa ja säilyttää pakastimessa juhlapäivään saakka.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Valkosuklaa-juustokakun pohja:

  • 180 g kaurakeksiä, tai 100 g keksiä ja noin 80 g rouhittua tai raastettua suklaata
  • 50 g voita

Valkosuklaa-juustokakun täyte:

  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g valkosuklaata (1 levy)
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi
  • 170 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa, esim. Creme bonjour
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valkosuklaa-juustokakun koristeluun:

  • syötäviä kukkia, marjoja, suklaalastuja tai konvehteja

Valmistusohje

Valkosuklaajuustokakku valmistuu näin:

Paras valkosuklaajuustokakku on täydellinen yhdistelmä keksin rapeutta, valkosuklaan ja tuorejuuston täyteläisyyttä ja sitruunan raikkautta.

1. Tee ensin valkosuklaajuustokakun pohja. Hienonna kaurakeksit ja suklaa tasaiseksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pohja. Taputtele keksiseos pohjalle.

2. Liota ja pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata sillä aikaa valkosuklaa vesihauteessa.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa.

4. Purista liotetuista ja pehmenneistä liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan  sitruunamehutilkaan ja lisää sitruunamehu-liivateosta keltuais-tuorejuusto- ja valkosuklaaseokseen.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kevyesti vaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Valkosuklaajuustokakku saa hyytyä seuraavaan päivään.

6. Irrota juustokakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku syötäväksi viljellyillä oikeilla kukilla, marjoilla tai hedelmillä, tummalla tai valkealla suklaalla esimerkiksi lastuina, rouheena tai konvehteina tai tilanteen mukaan esimerkiksi kakkukynttilöin tai marsipaanikoristein.

Valkosuklaajuustokakku viimeistellään tomusokerin makeuttamalla  vadelmakastikkeella, Kakun seuraksi sopii myös  limetin raikastama mansikkahillo.

Lue myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy maukas valkosuklaarisotto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaajuustokakku

B055

Ohje oli vaikea lukea, sillä ei tiennyt esim. kuinka suureen määrään liivatelehti pitää sulattaa…

Hämmentynyt munamies

Eikö 3. kohdassa pitäisi lukea valkuainen keltuaisen sijaan? Keltuaisesta harvemmin tehdään vaahtoa..

Hämmentynyt munamies

Edit: valkuaiset tulevat mukaan myöhemmin, ohjeen voisi tehdä selkeämminkin..

Nanne

Miksi ihmeessä tässä yleensäkään täytyy käyttää raakaa munaa? Käyttämällä pelkästään muita ohjeessa mainittuja aineita, tulee ihan hyvä ja maukas kakku, helpommallakin.

Vastaa käyttäjälle NannePeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.