Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-juustoleivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

pohja

  • 150 g kanelikeksejä (LU Bastogne)
  • 75 g voita

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Pinnalle

  • 1 dl mangososetta
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 3 passionhedelmää

Kuorrutus

  • 200 g valkosuklaata

Valmistusohje

 

1. Murskaa keksit pakastepussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita huolellisesti keksimurskan joukkoon. Painele seos voideltujen ja leivin-paperisuikaleilla vuorattujen annos-vuokien, kuten muffinipellin pohjalle. Vuokina voit käyttää myös suorareunaisia kahvikuppeja. Ristiin asetettujen leivinpaperi-suikaleiden avulla saat leivokset nostettua vuoista.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Paloittele ja sulata valkosuklaa mikrossa. Vaahdota kuohukerma.

3. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita joukkoon lämmin valkosuklaa ja sokeri. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kuumenna pienessä kasarissa sitruunamehu. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liota kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Valuta seos tasaisena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

4. Jaa kermaseos tasaisesti vuokiin. Anna leivosten hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

5. Kuumenna mangosose kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Anna jäähtyä muutama minuutti. Lusikoi hieman jäähtynyt hedelmäliemi leivosten pinnalle. Lusikoi päälle passionhedelmien sisustaa. Nosta leivokset varoen leivinpaperisuikaleiden avulla pois vuoista tarjoiluvadille.

6. Sulata kuorrutuksen valkosuklaa. Leikkaa vahvasta pakastepussista kahdeksan suikaletta. Käytä mittana leivosten korkeutta ja ympärysmittaa. Levitä suklaa tasaisesti muovisuikaleille. Anna seistä 5 minuuttia huoneenlämmössä. Kääri suikaleet leivosten ympärille niin, että suklaa tarttuu leivosten reunaan. Nosta jähmettymään 20 minuutiksi jääkaappiin. Irrota muovisuikaleet varoen ja tarjoile leivokset.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-juustoleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.