Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-mangokakku

Valkosuklaa-mangokakku on juhlien suussa sulava juhlava kruunu. Valkosuklaisen kakun upeus piilee täytteessä ja näyttävissä koristeissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
13  annosta

Ainekset

kakkupohja:

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kosteus:

  • 1 dl maitoa

Mangomousse:

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl valmista mangososetta (Bonne)
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

koristeeksi:

  • 100 g valkosuklaata

pinnalle:

  • 1 dl aprikoosimarmeladia
  • 200 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Valkosuklaakoristeet:

  • 150 g valkosuklaata

Valmistusohje

Valkosuklaa-mangokakku valmistuu näin, katso myös alta kakun koristeiden vaihekuvat:

1. Rouhi valkosuklaa karkeaksi. Sulata kattilassa voi ja nosta se syrjään. Lisää valkosuklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Lisää joukkoon rasva-suklaaseos ja nostele seos tasaiseksi.

2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 24 cm oleva irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunin alatasossa noin 50 minuuttia taikunnes tikulla kypsyyttä kokeiltaessa siihen ei enää tartu taikinaa. Nosta kakkupohja jäähtymään ritilälle ennen kumoamista.

3. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa mangosose ja sokeri. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja sulata kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Sekoita liemi mangososeeseen. Nostele joukkoon kermavaahto.

4. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Nosta kakkupohjan alaosa takaisin vuokaan ja kostuta maidolla. Levitä päälle mangomousse. Nosta päälle kakkupohjan kansi ja kostuta maidolla. Anna kakun hyytyä ja maustua viileässä yön yli.

5. Levitä kakun pinnalle ja reunoille aprikoosimarmeladi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja notkista toisessa kulhossa tuorejuusto. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon. Lämmitä seosta vielä hieman mikrossa, jotta seos on pehmeän notkeaa. Levitä kuorrutetta pienissä erissä kakun pinnalle niin, ettei koko kuorrutus sotkeudu mahdolliseen kakkupohjasta irtoaavaan kuoreen. Viimeistele valkosuklaa-mangokakku nostelemalla sen reunoille valkosuklaakoristeet.

Näin teet valkosuklaakoristeet valkosuklaa-mangojuustokakkuun:

Valkosuklaa-mangojuustokakku: valkosuklaakoristeet, valkosuklaanlevitys
Valkosuklaakoristeet, vaihe 1. Kuva: Kristiina Kurronen

1. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa juoksevaksi. Levitä sula valkosuklaa leivinpaperiarkille.

Valkosuklaakoristeet, suklaan kaulinta
Valkosuklaakoristeet, vaihe 2.
Kuva: Kristiina Kurronen

2. Aseta päälle toinen puhdas leivinpaperiarkki. Kauli paperin päältä niin, että suklaa levittyy tasaisesti ja ilmakuplat katoavat.

Valkosuklaan rullaaminen, kakunkoristeet
Valkosuklaakoristeet, vaihe: 3
Kuva: Kristiina Kurronen

3. Kääri levy löysälle rullalle ja nosta pakkaseen puoleksi tunniksi.

Valkosuklaa-mangokakku, valkosuklaakoristeet
Valkosuklaakoristeet,: Vaihe 4.
Kuva: Kristiina Kurronen

4. Avaa rulla varoen, jotta suklaa murtuu tasaisesti suuriksi paloiksi.

Katso myös: Valkosuklaa-vadelmakakku 

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pääsiäiskääretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-mangokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.