valkosuklaa-passionhedelmäkakku Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-passionhedelmäkakku

Valkosuklaa-passionhedelmäkakku on raikas vaihtoehto kevään juhlapöytään. Hedelmäinen hyytelöpinta kätkee sisäänsä valkosuklaalla ja passionhedelmällä maustetun tuorejuusto-kermaseoksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

Pohja:

  • 6 kananmunaa
  • 3.5 dl sokeria
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 200 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 8 passionhedelmää
  • 5 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1.5 dl sokeria

kostutukseen:

  • 1.5 dl spriteä

pinnalle:

  • 1 plo (2 dl) mangopassionhedelmä smoothieta, esim. Chiquita
  • 2 dl hyytelösokeria

koristeeksi:

  • passionhedelmää, ananaskirsikoita, punaherukoita

Valmistusohje

Valkosuklaa-passionhedelmäkakku valmistuu näin:

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi tai juokseva margariini sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seokseen. Nostele taikina kevyesti sekaisin.

2. Voitele ja korppujauhota noin 25 x 25 cm -kokoinen irtopohjakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla tunti tai kunnes kakkupohjan reunat irtoavat vuoasta.

3. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja, mieluiten edellisenä päivänä paistettu, kahteen osaan.

4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kaavi passionhedelmien sisukset siivilän kautta pieneen kattilaan. Kuumenna 1 dl kermasta kiehuvaksi toisessa kattilassa ja nosta kattila syrjään. Lisää kermaan rouhittu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

5. Vaahdota loppu kermasta. Notkista kulhossa tuorejuustot ja sokeri. Lisää lämmin valkosuklaaseos. Kuumenna passionmehu ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana valuttaen täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto.

6. Nosta alin kakkulevy takaisin puhdistettuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy spritellä. Levitä täyteseos vuokaan. Nosta kansilevy päälle ja kostuta spritellä. Peitä kakku huolellisesti ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

7. Valmista hyytelökuorrutus. Kiehauta kattilassa smoothiejuoma ja lisää hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa ja kirkastuu, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa halutessasi kakun pinnalta pois tummin kakkupinta, jotta kuorrutuksen väri korostuisi enemmän. Lusikoi liemi tasaisesti kakun päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa vielä muutaman tunti. Siisti kakun reunat terävällä veitsellä. Koristele valkosuklaa-passionhedelmäkakku tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.

valkosuklaa-passionhedelmäkakku
Kakun valmistus kannattaa aloitta hyvissä ajoin, jotta pohja ennättää jäähtyä ja täyte sekä kiille hyytyä. Kuva: Kristiina Kurronen

Katso myös: Herkkuja passionhedelmästä

Anna.fi/ruoka: Kuohuva passionhedelmäsorbetti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-passionhedelmäkakku

Annemari

Hei!
Tein myös tällä ohjeella pojan valmistuijaisiin kaksi kakkua, täyte oli raikkaan oloinen ja lapset tykkäsivät päälle olisi kuitenkin käynyt mango bona sosekin, ei paljon maku eronnut Chiquita smoothiesta ( hinta suolainen) olisin lisännyt vähän appelsiinimehua. Omaan makuuni liian makea.

Vastaa käyttäjälle AnnemariPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.