Valkosuklaa-piimäpannacotta
Valkosuklaa-piimäpannacotta on täydellinen päätös juhla-aterialle: makea, muttei liian raskas. Kaneli maustaa jälkiruoan jouluisaksi ja lakkahillo viimeistelee makuelämyksen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Valkosuklaa-piimäpannacotta:
- 2 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kanelitanko
- 4 rkl sokeria
- 100 g valkosuklaata
- 4 dl piimää
pinnalle:
- lakkoja tai lakkahilloa
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kiehauta kerma ja kanelitanko, ja anna seisoa 5 minuuttia. Poista kanelitanko ja sekoita joukkoon sokeri ja paloiteltu valkosuklaa.
2. Sulata lionneet liivatteet suklaakermaseokseen ja kaada seos piimään. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
3. Nosta lakkoja tai lakkahilloa hyytyneiden pannacottien päälle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaa-piimäpannacotta