Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Valkosuklaa-piimäpannacotta on täydellinen päätös juhla-aterialle: makea, muttei liian raskas. Kaneli maustaa jälkiruoan jouluisaksi ja lakkahillo viimeistelee makuelämyksen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Valkosuklaa-piimäpannacotta:

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kanelitanko
  • 4 rkl sokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 dl piimää

pinnalle:

  • lakkoja tai lakkahilloa

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kiehauta kerma ja kanelitanko, ja anna seisoa 5 minuuttia. Poista kanelitanko ja sekoita joukkoon sokeri ja paloiteltu valkosuklaa.

2. Sulata lionneet liivatteet suklaakermaseokseen ja kaada seos piimään. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

3. Nosta lakkoja tai lakkahilloa hyytyneiden pannacottien päälle.

Lue myös: Piimä sopii leivonnaisiin ja jälkiruokiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-piimäpannacotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.