Reseptit
yli 60 min
25

Valkosuklaa-pistaasitryffelit

Syksyn ja talven juhlien herkkupöytään kuuluvat itsevalmistetut valkosuklaa-pistaasitryffelit, vihreät kuulat ja tuoreet lakut.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Valkosuklaa-pistaasitryffelit

1 1/2 dl kermaa
1/2 dl sokeria
300 g valkosuklaata
50 g voita
1 rkl limetinkuorta
1/2 tl kanelia
1-2 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Kiehauta kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa ja voi. Anna sulaa, sekoita tasaiseksi.

2. Lisää hyvin pestyn limetin kuori ja kaneli. Anna seoksen seistä peitettynä jääkaapissa yön yli.

3. Ota massasta lusikalla ja muotoile käsin pieniä palloja. Pyöritä rouhitussa pistaasissa. Anna kovettua jääkakpissa noin 2 tuntia. Ota huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Suussa sulavat tryffelit teet myös näillä ohjeilla:

Nutellatryffelit

Nutellatryffelit

lakritsitryffelit

Lakritsitryffelit

marsipaanitryffelit

Marsipaanitryffelit

Ruoka.fi: Valkosuklaa-appelsiinitryffelit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-pistaasitryffelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X