Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pistaasitryffelit

Syksyn ja talven juhlien herkkupöytään kuuluvat itse tehdyt pistaasitryffelit, vihreät kuulat ja tuoreet lakut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Pistaasitryffelit

  • 1 ½ dl kermaa
  • ½ dl sokeria
  • 300 g valkosuklaata
  • 50 g voita
  • 1 rkl limetinkuorta
  • ½ tl kanelia
  • 1-2 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Pistaasitryffelit tehdään helposti näin:

1. Kiehauta kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa ja voi. Anna sulaa, sekoita tasaiseksi.

2. Lisää hyvin pestyn limetin kuori ja kaneli. Anna seoksen seistä peitettynä jääkaapissa yön yli.

3. Ota massasta lusikalla ja muotoile käsin pieniä palloja. Pyöritä rouhitussa pistaasissa. Anna kovettua jääkakpissa noin 2 tuntia. Ota pistaasitryffelit huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/2017.

Suussa sulavat tryffelit teet myös näillä ohjeilla:

Nutellatryffelit

Nutellatryffelit

lakritsitryffelit

Lakritsitryffelit

marsipaanitryffelit

Marsipaanitryffelit

Ruoka.fi: Valkosuklaa-appelsiinitryffelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pistaasitryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.