Valkosuklaa-raparperimuffinit
Valkosuklaa-raparperimuffinit valloittavat kenet tahansa. Sopivan makeita ja kirpeitä samanaikaisesti, nam!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Valkosuklaa-raparperimuffinit:
- 3 dl (noin 200 g) raparperinpaloja
- 100 g valkosuklaata
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl perunajauhoja
- 2.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 prk (200 g) valkosuklaalimerahkaa (Valio)
Valmistusohje
1. Huuhdo raparperit ja pilko pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä karkeaksi.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Lisää rahka, paloitellut raparperit ja rouhittu valkosuklaa. Sekoita varovaisesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle.
Ohje: Leena Henttonen
Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit
Anna.fi/ruoka: Valkosuklaa-vadelmamuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaa-raparperimuffinit