Valkosuklaa-vadelmapiirakkatikkarit eli pie popsit
Valkosuklaa-vadelmapiirakkatikkarit eli pie popsit ovat tunnetun kakkutikkarin sukulaisia. Uunissa paistettuihin pikkupiirakoihin painetaan jäätelötikut ja pie popsit ovat valmiit.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 150 g kylmää voita
- 0.5 dl Kylmää vettä
Täyte
- noin ¾ dl
- paistonkestävää vadelmahilloa
- 50 g valkosuklaata rouhittuna
Voiteluun
- 1 keltuainen
- vettä
Pinnalle
- tomusokeria
- valmista valkoista sokerikuorrutetta
Lisäksi
- jäätelötikkuja
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Lisää kylmä voi nokareina ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
2. Pehmennä taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja kauli ohueksi levyksi. Painele taikinasta halkaisijaltaan noin 8 sentin kokoisia kiekkoja. Nosta keskelle kiekkoa nokare vadelmahilloa ja muutama murunen valkosuklaata. Sivele taikinan reunat vedellä.
3. Nosta toinen taikinakiekko päälle ja painele reunat kiinni haarukalla. Sekoita kulhossa keltuainen ja lusikallinen vettä. Voitele pikkupiirakat keltuais-vesiseoksella.
4. Paista 200-asteisessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia. Paina pehmeisiin piirakoihin toisesta reunasta varovasti jäätelötikku. Anna jäähtyä kunnolla. Koristele piirakkatikkarit tomusokerilla ja sokerivesikuorrutteella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaa-vadelmapiirakkatikkarit eli pie popsit