Reseptit

Valkosuklaakakku

Ainekset

  • 6 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 2 dl maitorahkaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • marjoja

kuorrute:

  • 400 g valkosuklaata
  • 2 tl tomusokeria
  • valkosuklaalastuja

Valmistusohje

Valkosuklaakakku

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot varovasti sekoittaen.
  2. Voitele ja korppujauhota vuoka. Paista kakku 170 asteessa n. 40 minuuttia.
  3. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku vaakatasossa kolmeen osaan.
  4. Täytä tuoreilla marjoilla ja rahka-tomusokeriseoksella.
  5. Sulata suklaa vasihauteessa ja lisää kerma. Sekoita ja kaada juoksevana kakun päälle. Anna jäähtyä muutama minuutti.
  6. Vatka kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille, raasta valkosuklaasta lastuja ja koristele reunat. Koristele kakku tuoreilla kukilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.