Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Valkosuklaakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte:

2 dl maitorahkaa
3 rkl tomusokeria
marjoja

kuorrute:

400 g valkosuklaata
2 tl tomusokeria
valkosuklaalastuja

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot varovasti sekoittaen.
  2. Voitele ja korppujauhota vuoka. Paista kakku 170 asteessa n. 40 minuuttia.
  3. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku vaakatasossa kolmeen osaan.
  4. Täytä tuoreilla marjoilla ja rahka-tomusokeriseoksella.
  5. Sulata suklaa vasihauteessa ja lisää kerma. Sekoita ja kaada juoksevana kakun päälle. Anna jäähtyä muutama minuutti.
  6. Vatka kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille, raasta valkosuklaasta lastuja ja koristele reunat. Koristele kakku tuoreilla kukilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valkosuklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X