Reseptit

Valkosuklaakastike

Ainekset

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • noin ½ dl likööriä (esim. Cointreau, Grand Marnier)

Valmistusohje

Valkosuklaakastike

Valkosuklaakastike maistuu kuumana kylmien marjojen esimerkiksi vadelmien, mansikoiden, eri marjoista kootun marjakimaran, jäätelön tai esimerkiksi keitettyjen tai säilöttyjen päärynöiden kanssa. Valkosuklaakastike maistuu hyvältä myös kylmänä vaikkapa haalean suklaakakun kera.

1. Paloittele suklaa vesihaudekattilan yläosaan pehmenemään. Kuumenna vesi kattilan alaosassa. Suklaa sulaa jo 40 asteessa, joten älä anna suklaan kuumentua liikaa.

2. Kiehauta toisessa kattilassa kerma. Vatkaa kuumaa kermaa pehmeään suklaaseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Mausta liköörillä makusi mukaan.

Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.