Reseptit
alle 30 min

Valkosuklaakastike

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
noin 1/2 dl likööriä (esim. Cointreau, Grand Marnier)

Valmistusohje

Valkosuklaakastike maistuu kuumana kylmien marjojen esimerkiksi vadelmien, mansikoiden, eri marjoista kootun marjakimaran, jäätelön tai esimerkiksi keitettyjen tai säilöttyjen päärynöiden kanssa. Valkosuklaakastike maistuu hyvältä myös kylmänä vaikkapa haalean suklaakakun kera.

1. Paloittele suklaa vesihaudekattilan yläosaan pehmenemään. Kuumenna vesi kattilan alaosassa. Suklaa sulaa jo 40 asteessa, joten älä anna suklaan kuumentua liikaa.

2. Kiehauta toisessa kattilassa kerma. Vatkaa kuumaa kermaa pehmeään suklaaseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Mausta liköörillä makusi mukaan.

Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valkosuklaakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X