Valkosuklaakeitto marjojen kera
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 4 kananmunankeltuaista
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl vaniljakastiketta
- 1 dl maitoa
- 100 g valkosuklaata
- (ripaus kardemummaa)
- (n. 2 rkl Amarula-kermalikööriä tai muuta mieleistä likööriä)
Lisäksi:
- n. 1 l marjoja, esimerkiksi mansikoita, mustaherukoita ja vadelmia
Valmistusohje
1. Vaahdota keltuaiset sähkövatkaimella kulhossa.
2. Kaada nesteet kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kaada lämmin seos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna, kunnes keitto saostuu hieman. Varo keittämästä, ettei kanan- muna kypsy.
3. Lisää keittoon suklaapalat ja sekoita tasaiseksi. Mausta keitto halutessasi kardemummalla ja kermaliköörillä. Jaa jälkiruokamaljoihin marjat ja kaada keitto päälle, koristele muutamalla marjalla ja vaikkapa kermavaahtonokareella sekä tuoreilla yrteillä.
Ohje: Else Leikas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaakeitto marjojen kera