Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaamousse

Valkosuklaamousse on täyteläisen hurmaava jälkiruoka. Tämä viileäksi jäähdytetty valkosuklaamousse tuoksuu ja maistuu kanelibasilikalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Valkosuklaamousse

  • 200 g valkosuklaata
  • 1 liivatelehti
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • (1 rkl rommia)
  • (1 rkl Triple Sec-likööriä)

Valmistusohje

Valkosuklaamousse valmistuu näin.

  1. Sulata valkosuklaa hitaasti vesihauteessa. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Purista liivatelehdestä vesi pois ja laita kattilaan rommitilkan ja liköörin kanssa, kuumenna kunnes liivate liukenee. Älä keitä.
  3. Sekoita munavaahto valkosuklaaseen. Lisää liivateseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto ja jaa valkosuklaamousse pieniin annosastioihin.

Katso myös: Valkosuklaa-pannacotta

Lue myös Anna.fi: Valkosuklaa-juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.