
Valkosuklaamuna ja hedelmäkiisseli
Valkosuklaamuna on todellinen yllätysmuna. Valkosuklaasta ja rahkasta valmistettu pääsiäismunaherkku saa keltuaissydämen hedelmäsoseesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Valkosuklaamuna
- 4 liivatetta
- 100 g valkosuklaata
- 250 g maitorahkaa
- 2 dl maitoa
- 3 rkl sokeria
Lisäksi:
- hieman persikkasosetta, esimerkiksi lasten ruoka
Hedelmäkiisseli:
- 4 dl appelsiini-mangomehua
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 rkl sitruuna- tai limettimehua
Valmistusohje
1. Nosta liivatteet kylmään veteen likoamaan reiluksi 5 minuutiksi. Sulata rouhittu valkosuklaa varoen vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita valkosuklaa notkistettuun maitorahkaan. Kuumenna kattilassa maito ja sokeri. Liota kuumaan maitoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää maitoseos valkosuklaarahkaan.
2. Käytä jälkiruoan hyydyttämiseen joko munanmuotoisia silikonimuotteja tai vuoraa muovikelmulla isot muoviset pääsiäissuklaamunien yllätyskuoret. Valuta rahka-suklaaseos muotteihin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia viileässä.
3. Mittaa kattilaan appelsiinimangomehu ja sokeri. Kiehauta liemi. Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja sitrusmehu. Lisää suurus ohuena nauhana kuumaan mehuun samalla koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen pulpahtaa muutaman kerran. Nosta kiisseli jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
4. Kumoa munat tarjoiluvadeille ja käännä toisin päin. Koverra päälle pieni kuoppa ja täytä keltaisella hedelmäsoseella. Valuta lisäksi tarjolle viileää hedelmäkiisseliä.
Katso myös: Pääsiäisen jälkiruoat raikkaasti
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Pääsiäisen herkku – suklaakakku seitsemällä tavalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaamuna ja hedelmäkiisseli