Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti

Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti ovat ihana jälkkäripari. Viherherukoiden sijaan voit hyvin käyttää jälkiruoassa myös karviaisia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkosuklaapannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • ½ limetin raastettu kuori ja mehu

Viherherukkakompotti

  • 2 dl viherherukoita
  • 2 rkl sokeria
  • 4 rkl seljankukkamehua

Valmistusohje

Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti tehdään helposti näin:

  1. Upota kaksi liivatelehteä kylmään veteen viideksi minuutiksi. Hienonna sata grammaa valkosuklaata ja nosta kulhoon. Kuumenna kaksi desilitraa kookoskermaa ja kaksi desilitraa kuohukermaa kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään levyltä.
  2. Valuta kuuma kermaseos valkosuklaarouheen joukkoon, lisää kaksi ruokalusikallista tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Liota liivate valkosuklaa-kermaseoksen joukkoon. Mausta seos yhdellä huolella pestyn limetin raasteella sekä mehulla.
  3. Valuta valkosuklaa-kermaseos laseihin ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia tai yön yli.
  4. Nosta viherherukkakompotin ainekset eli kaksi desilitraa viherherukoita, kaksi ruokalusikallista sokeria ja neljä ruokalusikallista seljankukkamehua kattilaan ja kiehauta ainekset. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Tarjoa valkosuklaapannacotta viherherukkakompotin kera.

Vinkki: Viherherukoiden sijaan kompotissa eli hillokkeessa voi käyttää myös karviaisia. Keitä hilloketta tällöin muutaman minuutin kauemmin, jotta karviaiset pehmenevät.

Lue myös: Panna cotta päättää aterian lempeästi

Lue myös Anna.fi: Suomalainen panna cotta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.