Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti
Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti ovat ihana jälkkäripari. Viherherukoiden sijaan voit hyvin käyttää jälkiruoassa myös karviaisia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Valkosuklaapannacotta
- 2 liivatelehteä
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl kookoskermaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl tomusokeria
- ½ limetin raastettu kuori ja mehu
Viherherukkakompotti
- 2 dl viherherukoita
- 2 rkl sokeria
- 4 rkl seljankukkamehua
Valmistusohje
Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti tehdään helposti näin:
- Upota kaksi liivatelehteä kylmään veteen viideksi minuutiksi. Hienonna sata grammaa valkosuklaata ja nosta kulhoon. Kuumenna kaksi desilitraa kookoskermaa ja kaksi desilitraa kuohukermaa kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään levyltä.
- Valuta kuuma kermaseos valkosuklaarouheen joukkoon, lisää kaksi ruokalusikallista tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Liota liivate valkosuklaa-kermaseoksen joukkoon. Mausta seos yhdellä huolella pestyn limetin raasteella sekä mehulla.
- Valuta valkosuklaa-kermaseos laseihin ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia tai yön yli.
- Nosta viherherukkakompotin ainekset eli kaksi desilitraa viherherukoita, kaksi ruokalusikallista sokeria ja neljä ruokalusikallista seljankukkamehua kattilaan ja kiehauta ainekset. Anna seoksen jäähtyä.
- Tarjoa valkosuklaapannacotta viherherukkakompotin kera.
Vinkki: Viherherukoiden sijaan kompotissa eli hillokkeessa voi käyttää myös karviaisia. Keitä hilloketta tällöin muutaman minuutin kauemmin, jotta karviaiset pehmenevät.
Lue myös: Panna cotta päättää aterian lempeästi
Lue myös Anna.fi: Suomalainen panna cotta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaapannacotta ja viherherukkakompotti